Kaj je torta Tom Cruise?
Slavna torta “Tom Cruise” je bela čokoladno-kokosova Bundt ( šarkelj ) torta iz Doan’s Bakery v Kaliforniji.
Kazalo
ToggleVsako leto filmski zvezdnik Tom Cruise svojim najbližjim prijateljem za praznike podari dekadentno torto iz bele čokolade in kokosa.
Torta je zaslovela po vsem svetu, potem ko je eden od teh prijateljev, znani igralec Tom Hanks, rekel, da je to ena njegovih najljubših jedi vseh časov.
“Ta torta je tako odlična, da jo res lahko imaš samo enkrat na leto,” je rekel Tom Hanks. “To je preprosto fantastično.”
Poskusila sem to slavno torto in priznam, da je ni mogoče pozabiti – je kot sladki zaklad za brbončice!
Ko jo enkrat poskusiš, ti ostane v spominu, kot tisti ljubezenski komad, ki se ti vrti v glavi še dolgo po tem, ko je glasba utihnila.
V spletni trgovini Pinkshop.si boste našli nekaj za vsakogar in vsako pojedino. Peka z našimi recepti so zagotovo izvirno darilo, ki bo pritegnilo pozornost.
Družinska pekarna Doan’s Bakery v Woodland Hillsu v Kaliforniji je bila ustanovljena leta 1983. Pečejo nepozabne sladice za restavracije, kavarne, gostince in zasebne dogodke. Pred 25 leti so Karen Doan (žal že pokojna), njen sin Eric in njegova žena Carrie odprli Doan’s Bakery za javnost.
Posebnost pekarne je izdelava osebnih kreacij po meri za družino ali poseben dogodek, kot je okusna in lepa poročna torta.
Kot strastna ljubiteljica peke sem poiskala “pravi recept” (veliko je različic ) in jo spekla tudi sama.
Vse sestavine za to slavno torto lahko brez težav najdete pri nas, razen enega malenkostnega izziva, grobo naribanega kokosa. V originalnem receptu je namreč sladek in v obliki velikih kosmičev, kar mu daje tisti edinstven čar.
Tom Cruise torta je prava zvezda med sladicami – elegantna, prefinjena in neustavljivo okusna. To je torta, ki združuje razkošno kremasto teksturo bele čokolade z nežno sladkostjo kokosa, kar ustvarja popolno harmonijo okusov.
Vsak grižljaj te popelje v svet čistega užitka, kjer se mehki biskvit nežno topi v ustih, medtem ko kremasta kokosova krema ovije tvoje brbončice v nežno sladkobo.
Recept za Tom Cruise torto:
Dejstva o hranilni vrednosti (na porcijo):
- Kalorije: 707
- Maščobe: 34 g
- Ogljikovi hidrati: 99 g
- Beljakovine: 9 g
Biskvit za torto (šarkelj):
3 skodelice večnamenske moke in še več za pomokanje ponve
1/2 čajne žličke soli
1/2 čajne žličke pecilnega praška
3 skodelice belega sladkorja
1 skodelica nesoljenega masla, zmehčanega
6 velikih jajc, pri sobni temperaturi
1 čajna žlička vanilijevega ekstrakta
1 čajna žlička kokosovega ekstrakta
1 skodelica kisle smetane
2 skodelici kokosove moke
1 skodelica bele čokolade
Glazura:
120 g kremnega sira, sobna temperatura ( uporabila sem kremni sir Philadelphia, lahko tudi maskarpone)
1/4 skodelice nesoljenega masla, zmehčanega
1 čajna žlička vanilijevega ekstrakta
1/8 čajne žličke soli
2 skodelici sladkorja v prahu
2 žlici polnomastne smetane
1 ½ skodelice kokosove moke (če je le možno grobo naribane )
Navodila
Korak 1: Zberite vse sestavine za biskvit.
Korak 2: Za pripravo kokosove torte pečico segrejte na 350 stopinj F (175 stopinj C). Namastite in pomokajte pekač premera cca. 25 cm za šarkelj.
Korak 3:V veliki skledi zmešajte moko, sol in pecilni prašek ter dajte za trenutek na stran.
Korak 4: V veliki skledi z električnim mešalnikom na srednji stopnji stepite sladkor in maslo, dokler ne postane zmes rahla in puhasta (približno 5 minut ). Stepite cela jajca, dodajte ekstrakt vanilije, ekstrakt kokosa in kislo smetano. Stepajte, dokler se zmes ne zgosti in lepo združi.
Korak 5: Dodajte mešanico moke in mešajte, da se zmes združi; vmešajte kokosovo moko in koščke bele čokolade.
Korak 6: Testo vlijemo v pripravljen pekač in ga s hrbtno stranjo žlice enakomerno razporedimo.
Korak 7: Pecite v predhodno ogreti pečici, dokler zobotrebec, ki ga zapičite v sredino torte, ne izstopi čist( približno 1 uro in 25 minut). Pustite, da se torta ohladi v pekaču 20 minut, preden jo odstranite na rešetko. Da se torta popolnoma ohladi jo pustite stati za dodatni 2 uri.
Za pripravo glazure:
- dodajte kremni sir, maslo, vanilijo in sol v srednje veliko skledo; stepajte z električnim mešalnikom do gladkega. Postopoma dodajajte sladkor v prahu in počasi mešajte, dokler se zmes ne poveže. Dodajte še smetano in stepajte, dokler ne postane glazura rahla in puhasta ( približno 1 ali 2 minuti).
Pomembno: ne stepajte preveč glazure, da se vam ne sesiri.
Opomba: Pri nas nisem uspela najti grobo mletega kokosa, ki torti doda tisto posebno teksturo in izrazit okus. Zato sem se morala znajti z malce bolj fino mletim kokosom, ki je bil na voljo – ampak rezultat je bil še vedno slasten!
Kokos kolač Tom Cruise ( v originalu White Chocolate Coconut Bundt Cake ) je nekaj najboljšega kar sem jedla narejenega s kokosom in belo čokolado.
Hrana, ki jo poskusimo na potovanju, je kot nepozaben spominek, ki ga lahko odneseš domov – brez tveganja, da ga cariniki zasežejo!
Z receptomv roki lahko v svoji kuhinji pričaraš okus Pariza, Rima ali Bangkoka in svoji jedilnici dodaš malo svetovne kuhinje iz gurmanskega kotička.
Bodi fit, ostani sit! Po vseh tortah pride tisti usodni dan, ko moramo sladkorne radosti zamenjati za manj kalorične jedilnike. Zdaj je čas, da se spet spoprijateljimo z realnostjo in preverimo zdrav tedenski jedilnik.
https://spectrumnews1.com/ca/la-west/socal-scene/2021/02/01/doan-s-bakery-in-woodland-hills#
Avtor
-
Z veseljem vam predstavljamo spletno stran Pinkshop, ki je ustvarjena z ljubeznijo do Pink stila, njenih odtenkih ter kombinacijah. Pink je več!
View all posts