Prikazovanje 1–12 od 18 rezultatov
Miraval rose, vino z zvezdniško vsebino. foto Pnkshop.si
Vrhunska izbrana vina na zalogi v spletni trgovini Pinkshop.si.
Kot rezultat skrbnega ročnega dela in spoštovanja do narave, vsaka steklenica vina nosi s seboj zgodbo vinogradov, klimatskih pogojev in tradicije, ki segajo stoletja nazaj.
Od živahnih in sadnih belih vin do polnih in začinjenih rdečih sort, vino ponuja neomejene možnosti za raziskovanje in odkrivanje novih dimenzij užitka.
Ob vsakem kozarcu vina se rodi priložnost za poglobitev odnosov in deljenje nepozabnih trenutkov s prijatelji, družino ali ljubljeno osebo. Skupaj si lahko privoščite večer ob bogato obloženi mizi ali pa preprosto uživate v sproščenem klepetu ob sončnem zahodu.
Z vsako steklenico vina se odprejo nova vrata v svet okusov in doživetij, ki nas navdihujejo, osrečujejo in pustijo trajen pečat v našem spominu.
Prestižni šampanjci, vrhunska vina, kot so pijače slavnih – Celebrity in premium žgane pijače ter edinstven izbor brezalkoholnih pijač je na voljo v naši bogati ponudbi v spletni trgovini Pinkshop.si
Pijte odgovorno! – Minister za zdravje opozarja: Prekomerno pitje alkohola škoduje zdravju!
Vino nastane s procesom fermentacije, kjer kvasovke pretvorijo naravni sladkor v grozdju v alkohol in ogljikov dioksid. Po trgatvi grozdje stisnejo, nato pa se sok (mošt) fermentira v posodah iz nerjavečega jekla ali sodih. Po fermentaciji vino dozori, nato pa se filtrira, stekleniči in pripravi za prodajo.
Zmeren vnos vina, kot je en kozarec na dan, lahko prinese določene koristi, na primer izboljšanje zdravja srca zaradi antioksidantov, kot je resveratrol v rdečem vinu. Prekomerno uživanje vina pa lahko negativno vpliva na zdravje, poveča tveganje za bolezni jeter in vodi do zasvojenosti. Priporočljivo je pitje zmernih količin.
Rdeče vino vsebuje antioksidante, kot sta resveratrol in flavonoidi, ki lahko pozitivno vplivajo na zdravje srca in ožilja. Ti pomagajo zmanjšati tveganje za strjevanje krvi in izboljšajo raven “dobrega” holesterola. Vendar vino ne vpliva neposredno na kakovost krvi; koristi so predvsem povezane s kardiovaskularnim sistemom.
Vinarji lahko včasih dodajo sladkor pred fermentacijo (proces imenovan „chaptalization“) za povečanje vsebnosti alkohola, če grozdje ni dovolj zrelo. Po fermentaciji sladkor redko dodajajo, razen pri nekaterih vrstah vina, kot so desertna vina, kjer je to del postopka.
Odprto vino običajno ostane sveže:
Penina je slovenski izraz za peneča vina. Peneča vina vključujejo različne vrste, kot so šampanjec, prosecco, cava in druge, odvisno od porekla. Šampanjec je peneče vino iz regije Champagne v Franciji, medtem ko so druge penine lahko pridelane po vsem svetu.
Rdeče vino (npr. merlot, cabernet sauvignon): k mesu, kot sta govedina ali divjačina.
Belo vino (npr. sauvignon blanc, chardonnay): k ribam, morskim sadežem in perutnini.
Sladko vino: k sladicam ali pikantnim jedem, kot je foie gras.
Rosé vino: odlično k lahkim jedem, solatam in poletnim jedem.
Suho vino vsebuje zelo malo sladkorja (manj kot 4 g/l), zato ima bolj svež in izrazit okus. Polsuho vino ima rahlo več sladkorja (4-12 g/l), kar mu daje mehkejši in bolj zaokrožen okus. Razlika je predvsem v stopnji sladkosti in občutku v ustih.
Sladko vino se odlično poda k:
Sladko vino izberite za posebne priložnosti, ko postrežete sladice ali sire. Postrezite ga ohlajenega na 8-10 °C v manjših kozarcih, da lahko gostje uživajo v bogatih okusih in aromah. Sladka vina so odlična izbira za zaključek obroka ali ob posebnih praznikih.
Rosé nastane s posebnim postopkom, ki omogoči, da vino pridobi svojo značilno rožnato barvo. Čeprav se lahko sliši, kot da gre zgolj za mešanje rdečega in belega vina, je ta metoda dovoljena le pri nekaterih penečih vinih (npr. šampanjcih). Tukaj so najpogostejši načini pridelave roséja:
To je najpogostejša metoda pridelave rosé vina. Grozdje za rdeče vino (kot so cabernet sauvignon, pinot noir ali grenache) se po trgatvi stisne, kožice pa ostanejo v stiku z moštom (grozdnim sokom) zelo kratek čas – običajno od nekaj ur do največ nekaj dni. Daljši stik bi dal globljo barvo in ustvaril rdeče vino. Po tem kratkem stiku se kožice odstranijo, vino pa nadaljuje fermentacijo kot belo vino.
Pri tej tehniki rosé vino nastane kot stranski produkt pridelave rdečega vina. Med fermentacijo rdečega vina se del soka odvzame (t.i. “izkrvavi”), da se koncentrira rdeče vino. Ta odvzeti sok je svetlejše barve in se uporablja za pridelavo rosé vina. Ta metoda običajno daje intenzivnejše rosé z bolj polnim telesom.
Kot omenjeno, je mešanje rdečega in belega vina zelo redka metoda in je dovoljena le pri nekaterih penečih vinih, kot je šampanjec. Tukaj se majhna količina rdečega vina doda belemu, da ustvari rožnato barvo.
Pri tej metodi se grozdje, ki je sicer namenjeno pridelavi rdečega vina, stisne podobno kot belo grozdje. Ker sok prehaja skozi kožice le med stiskanjem, je barva vina zelo svetlo rožnata, skoraj podobna nežnemu belemu vinu.
Barva in okus rose vina se razlikujeta glede na uporabljeno vrsto grozdja, regijo in izbrano metodo pridelave.
Rose vina so znana po svoji svežini in sadnosti ter so idealna za poletne dni. Postrežemo jih rahlo ohlajena, odlično pa se podajo k solatam, morskim jedem, perutnini in lahkim testeninam.
Miraval Rose Cotes de Provence – Brad Pitt
Miraval je vino z zvezdniško vsebino.
Château Miraval je eno najstarejših in najlepših vinskih posestev v južni Franciji, ki izvira iz rimskih časov.
Od sredine 16. stoletja Il Palagio pobira, fermentira in stekleniči lastna vina.
Pevec Sting in njegova žena Trudie sta se zelo potrudila, da bi ohranila to tradicijo z metodami ekološkega kmetovanja. Kompleksna aroma češenj, divjih robid in začimb. Ekološka pridelava vina.
Message In A Bottle Rosso se zdaj pridružuje našemu portfelju splošno priznanih vin. Vsestransko in zelo pitno vino Toscana IGT dopolnjuje številne jedi.
S 13,2-odstotno vsebnostjo alkohola se stara 12 mesecev v francoskih hrastovih sodih.
Hampton Water Rose – Jon Bon Jovi
Elegantna, lepo oblikovana steklenica s steklenim pokrovčkom, ki se preprosto odvije.
Cote des Roses rose Gerard Bertrand (750ml) AOP LANGUEDOC
Cote des Roses rose ima sadni, poletni vonj črnega in rdečega ribeza s pridihom cvetlične note vrtnice, citrusov in grenivke.
Izvirno steklenico z dnom v obliki vrtnice je ustvaril mladi oblikovalec iz svetovno priznane pariške, izobraževalne ustanove École Boulle.
Gerard Bertrand je svetovno znana blagovna znamka priznanega francoskega vinarja, ki se nahaja v južni Franciji blizu Sredozemskega morja ter je na čelu sodobnega vinogradništva roseja. Z biodinamičnimi referenčnimi letniki Languedoca Gerard Bertrand ustvarja odlične roséje z vsemi niansami terroirja.
Rosé d`Anjou AOC Château de Tigne Gérard Depardieu
Sadni rosé, ki kar prekipeva od okusa zrelih jagod.
Slavni francoski igralec Gerard Depardieu je navdušen poznavalec vin in se z vinskim poslom ukvarja od leta 1979, ko je kupil vinograde v Nuit-St-Georges. Leta 1989 je kupil Château de Tigné.
Calafuria Rosé Salento IGT Tormaresca Antinori l. 2023
Rožnati odtenki Calafurije polepšajo sončne dni. Svež, nežen požirek za novo sezono.
Vinska klet, ki jo je leta 1998 ustanovil Marchesi Antinori, se s tem roséjem iz grozdja Negroamaro potrjuje kot ena najboljših v regiji.
Vino je več kot le pijača. Je tekoči zaklad občutka in užitka, ki nas popelje na potovanje skozi okuse, arome in zgodovino. Vino Pinkshop
Preberite več zanimivih vsebin o vinu v našem blogu
Kaj kupiti za božično darilo?
Ste slišali za Kylie Minogue rose?
Katera so najboljša rose vina?
Kaj kupiti kot priča za poročno darilo?
Katero je top vino?
Darilo za moškega, ki ima vse.
Rojstnodnevno darilo za moškega
Darilo za rojstni dan
Pogosta vprašanja in odgovori o vinu
Brez skrbi, obveščali vas bomo izključno o pomembnih novostih
No account yet?
Create an AccountNa naši strani uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.
Ko obiščete katero koli spletno mesto, le to lahko shranjuje ali pridobi podatke v vašem brskalniku, večinoma v obliki piškotkov. Tukaj nadzirate svoje osebne nastavitve za piškotke.