Dubajski krofi – krofi z novim okusom.
Krof je nesporni kralj pustnih dobrot – brez njega bi bil pust kot zabava brez glasbe! 🎭🍩
Kazalo
ToggleA, če iščete nekaj resnično prestižnega, vas bo Dubajski krof s svojo pistacijevo kremo, kadaifom in zlatimi lističi popeljal v svet gurmanskega razkošja. ✨
Nekateri so pri krofih tako strogi tradicionalisti, da bi prisegli na marelično marmelado, tudi če bi se svet podrl.
Vsak drug nadev je za njih skorajda svetoskrunstvo, dubajski krof s pistacijo pa?
Bog ne daj! 😱
A, če lahko zelje jemo kot segedin, dušeno, v zvitkih ali v solati, in, če lahko kranjsko postrežemo s hrenom, v prati, s kislim zeljem ali v jota variaciji, zakaj ne bi dali priložnosti tudi krofu, ki diši po pistaciji?
Saj marelična marmelada je čudovita, ampak življenje je prekratko, da bi se omejevali le na eno izbiro.
Recept za Dubajski krof
Prestižen, zlato hrustljav in prelit s pistacijevo kremo!

Pistacija, Pinkshop.si

Dubajski nadev, Pinkshop.si
Sestavine (za 6 krofov):
- 250 g moke
- 1 jajce
- 30 g sladkorja
- 1 žlica ruma
- 7 g suhega kvasa
- 120 ml mlačnega mleka
- 30 g stopljenega masla
- Ščepec soli
- Olje za cvrtje

Testo za krof, Pinkshop.si
Za preliv:
- 100 g pistacijeve kreme za dekoracijo in nadev
- za dekoracijo bela čokolada, temna ali mlečna čokolada
- Sesekljane pistacije
- Užitni zlati lističi (po želji)
Nadev za krofe:
- pistacijeva krema in popražen kadaif (uporabila sem že tovarniško popraženega).

Krofi, recept, Pinkshop.si
Postopek:
- V mlačno mleko nadrobite kvas. Dodajte dva ščepca sladkorja in pustite stati nekje 10 minut, da se kvas “prebudi”.
Temperatura mleka ne sme presegati 35 °C, da se kvas pravilno aktivira. - Dodajte moko, jajce, maslo, rum in sol ter zgnetite mehko testo.
- Testo pokrijte in pustite, da na toplem naraste na dvojno velikost. Nato ga nežno pregnetite in omogočite, da ponovno vzhaja.
- Na pomokani deski oblikujte kroglice, krofe in jih pustite vzhajati še nekje 30 minut.
- V ponev nalijte olje, maščobo, do višine treh prstov in krofe v zmerno segreti maščobi (na približno 170°C) ocvrite na obeh straneh.
- Pomembno: Ponev pokrijte in previdno cvrite približno tri minute na eni strani (da bodo imeli na sredini zlat obroč, krofe previdno obračajte med cvrtjem). Krofe previdno obrnite in brez pokrova cvrite še tri minute, da dosežejo popolno zlato barvo. Bodite previdni, da bodo v sredini pečeni.
- Ocvrte krofe položite na kuhinjski papir, da odteče odvečno olje in jih ohladite.
- Ohlajene krofe nadevajte z nadevom iz pistacijeve kreme in popečenim kadaifom ( v krof sem naredila večjo zarezo in z žličko nadevala previdno nadev ).
- Krofe prelijte s stopljeno mlečno in belo čokolado, dodatno okrasite s pistacijevo kremo.
Na koncu krofe posujte s pistacijami.
Dodatno okraševanje prepustimo vaši domišljiji.

Krof s pistacijo, kadaifom in zlatimi lističi, Pinkshop.si
Za piko na i, za bolj luksuzen videz, dodajte zlate lističe.
Uživajte v kraljevskem okusu in dober tek! ✨
Gurmanski kotiček z enostavnimi recepti in nasveti – Pinkshop.si.
Razveselite svoje prijatelje in družino z darili Fortnum and Mason, ki so tako posebna kot oni sami – Ideje za darila
Nekoliko eksotično darilo je dubajska čokolada.
Nežno topljena mlečna čokolada, ki jo obdaja edinstveno polnilo: kar 40 % najfinejše pistacijeve kreme in praženi, hrustljavi Kadayif.
Kombinacija razkošnega “Dubajskega krofa” z brezalkoholnim penečim vinom Kylie Minogue.
Ob razkošnem dubajskem krofu s pistacijo se popolno poda kozarec brezalkoholnega vina Kylie Minogue, ki s svojo svežino in prefinjenostjo lepo dopolni bogate okuse.
Popolno ravnovesje prefinjenosti in užitka, ustvarjeno za najlepše trenutke.
Recept hitri krofi za vse, ki prisegajo na preprostost – okusni, mehki in pripravljeni v hipu!
Katero vino h kateri hrani?
Avtor
-
Z veseljem vam predstavljamo spletno stran Pinkshop, ki je ustvarjena z ljubeznijo do Pink stila, njenih odtenkih ter kombinacijah. Pink je več!
View all posts