Čaj z Jane Austen: Recepti po navdihu njenih romanov in pisem
“Saj veš, kako zanimiv je zame nakup biskvita.” Pismo Cassandri, 15. junij 1808
Sem velikaoboževalka del Jane Austen in ko sem naletela na to majhno knjižico z naslovom Čaj z Jane Austen, se ji nisem mogla upreti!
Kazalo
ToggleDve stvari, ki sta mi zelo ljubi, čas za čaj in Jane Austen.
Čaji Fortnum and Mason – Simbol prestiža, elegance in kulinaričnega razkošja.
Ko rečem, da je knjiga majhna, je fizično res nekoliko manjša od povprečne kuharske knjige in ima samo 60 ali več strani. Vendar je to popolna velikost, da jo pospravite v svojo torbo!
Naj vas velikost ne zavede, polna je dobrot ob čaju, ki jih je navdihnil romatnični svet Jane Austen; njeno delo in njeno življenje!
Uživajte ob skodelici čaja in rezini torte z najljubšo britansko romanopisko – Jane Austen iz naše spletne trgovine Pinkshop.
Knjižica prikazuje stare recepte in sodobno različico čajnih poslastic, ki bi jih Austen poznala, vključno z nekaterimi iz kuharske knjige Marthe Lloyd. V njej so recepti za slivovo torto, medenjake, biskvite, marmelade in še marsikaj.
JAGODNI TARTLETI
Sladko krhko pecivo:
– 225 g navadne moke
– ščepec soli
– 2 žlički sladkorja v prahu
– 125 g neslanega masla, hladnega in narezanega na
kocke
– 1 rumenjak
– 3 žlice hladne vode
Zmešajte moko, sol in sladkor v veliki skledi za mešanje. Dodajte na kocke narezano maslo in s konicami prstov zmešajte mešanico moke in kocke hladnega masla, dokler zmes ne izgleda kot krušne drobtine. Nočete, da se maslo stopi, zato bodite hitri in odločni pri vtiranju masla. Zmešajte rumenjak in vodo, preden jih dodate v mešanico moke in masla. Z nožem vse skupaj premešamo, da nastanejo velike grudice. Nato z rokami zmešajte testo. Vodo dodajajte, če je potrebno, malo po malo. Ni treba gnetiti. Zavijemo v prozorno folijo in pustimo v hladilniku vsaj 20 minut.
Jagodna krema:
– 200 g mehkih ali poškodovanih jagod
– 3 rumenjaki
– 50 g sladkorja v prahu
– 40 g navadne moke
– 300 ml mleka
Priprava:
Namastite 4 pekače za tartlete ali pekač za tartlete 9 in/22 cm. Pečico segrejemo na 200C in testo vzamemo iz hladilnika. Razvaljajte ga na približno 1/4 palca ali 5 mm debelo linijo namaščenih pekačev za tartlete s testom. Pustite nekaj ravzaljanega testa čez rob, da se lažje krči. Testo prebodemo z vilicami. Vsak pekač za tart pokrijte s papirjem za peko, ki je odporen na maščobo. Napolnite modele za tartlete in pecite 10-12 minut in 15-18 minut za pekač za tart.
Vzamemo jih iz pečice in jih odstranimo iz modelov za tartlete ter postavimo nazaj v pečico za približno 5 minut, da dobijo skorjico.
Med peko zavremo v posodi mleko in pustimo na strani, pokrijemo, da ostane toplo. Jagode pretlačimo v pire in pustimo za kasneje. Rumenjake in sladkor z metlico stepamo v posodi toliko časa, da se sladkor raztopi. Dodajate postopoma moko in po vsakem dodajanju še dobro stepite. Pazite, da ne bo grudic. Postopoma prilivamo vrelo mleko, sproti mešamo. Mešanico za kremo vrnite v ponev in segrevajte, dokler ne začne rahlo vreti – stepajte, dokler se krema ne zgosti.
Odstavimo z ognja in stepemo jagode. Jagodno kremo vlijemo v pekače in pečemo 10-15 minut, dokler se krema ne strdi. Ohladite in postrezite! Z jagodami ali smetano ali meringue.
Ta zbirka tort, kolačev in peciva, ki so jo navdihnili romani in pisma Jane Austen, temelji na pristnih receptih iz obdobja Regency.
Ti so bili popolnoma posodobljeni za sodobne kuharje. V času Jane Austen so čaj in pecivo običajno postregli po večerji ali večernim gostom, vendar bodo ti kolački, mafini, torte in piškoti enako dobrodošli pri zajtrku, ob jutranji kavi ali za popoldanski čaj.
Recepti, predstavljeni v knjigi, vključujejo:
– angleške mafine, ki temeljijo na mafinih, postreženih s čajem po večerji v ‘ Pride and Prejudice’ ;
– Jabolčni kolač z maslom, kot ga gospod Woodhouse ponudi gospodični Bates v ‘ Emmi’ ;
– in “Jumbles”, navdihnjene s piškoti, ki jih je uživala Fanny v Mansfield Parku .
Od slivove torte in medenjakov do tort Ratafia in ‘ Čaj z Jane Austen ‘ Sally Lunns, ta knjižica vsebuje vse recepte, ki jih potrebujete za pripravo najboljših poslastic ob vašem najljubšem čaju. Originalni recepti so navedeni v knjigici, tako da jih lahko primerjate med seboj in cenite sodobne prihranke današnjega časa s pripomoči, kot so sladkor v prahu, posušen kvas in električni mešalniki za testo.
Trda vezava v žepnem formatu s čudovitimi barvnimi ilustracijami.
Dimenzije knjige: 19,5 cm x 13 cm x 1 cm
Dobrodošli v našem Gurmanskem Kotičku, kjer se srečata eleganca in vrhunski okusi.
Povabljeni ste na nepozabno kulinarično popotovanje, kjer vsak grižljaj oživi zgodbo okusov.👌
Tako preprosto, pa tako okusno!
Recepti Pinkshop – Presne kroglice, te majhne, okrogle poslastice, so unikatni izdelek sodobne prehrane, ki združuje zdravje, prefinjenost in eksotiko v en grižljaj.
Avtor
-
Z veseljem vam predstavljamo spletno stran Pinkshop, ki je ustvarjena z ljubeznijo do Pink stila, njenih odtenkih ter kombinacijah. Pink je več!
View all posts