Kylie Minogue Prosecco D.O.C. Extra Dry 0.75 l Italija
Kylie Minogue Prosecco D.O.C. Extra Dry, 10,5 % vol, 75 cl, Product of Italy
Blagovna znamka: Kylie Minogue Wines
Proizvajalec: CVZ SPA, Gambellara (VI), Italija. Zonin 1821
Ekskluzivni voznik in distributer za Slovenijo in Hrvaško za Pinkshop.si: Nomadis, d.o.o.¹
Opis:
– Eleganten, peneč, bel Prosecco z aromami zelenih jabolk, hrušk in pridihom cvetja.
– Ponuja svetlo, hrustljavo teksturo in osvežujoč citrusni zaključek.
– Regija: Gambellara, Italija
– Vintage: NV
– Popoln za tiste, ki iščejo vegansko možnost, veganom prijazno.
– Hranilna vrednost: (100 ml) E  289 kJ / 69 kcal
– Informacije o alergijah: vsebuje sulfite
Profil za vino:
Eleganten, peneč, Kylie Minogue Prosecco D.O.C. Extra Dry 0.75 l Italija, prihaja iz 10 let starih trt, gojenih v tleh, bogatih z apnencem, kar mu daje edinstven, mineralen značaj.
Zmerno podnebje in hladne noči pomagajo grozdju ohraniti naravno kislost in svežino ter ustvarjajo vino s svetlimi aromami zelenih jabolk, sočnih hrušk in pridihom cvetov. Grozdje se pobira od konca avgusta do sredine septembra.
Kombinacija hrane:
- Čudovito se ujema z lahkimi predjedmi, jedmi iz sveže morske in mediteranske hrane. Dopolnjuje se s kremastimi siri, kot je burrata, in hrustljavimi solatami s prelivi iz citrusov, kar poudari njegovo svetlo kislost in osvežujoč značaj.
PROSECCO DOC – Popoln za tiste, ki iščejo veganom prijazno možnost.

Kylie Minogue Prosecco D.O.C. Extra Dry 0.75 l Italija, Pinkshop.si
Podrobnosti vinifikacije: Po mehkem stiskanju se del grozdja fermentira, preostali del grozdja pa se shrani pri 0°C kot neprevreti mošt. Fermentacija Charmat metode pri 16-18°C v 60 dneh.
Zgodovina in regionalne informacije: V osrčju Benečije na slikovitem griču Gambellara leži 4000 ha veliko posestvo Zonin iz leta 1821. Kot družinska klet, ki zajema sedem generacij, so pionirji vrhunskega DOC Prosecca.
Trte so v povprečju stare 10 let in rastejo na tleh, bogatih z apnencem, ki dajejo mineralno kompleksnost osnovnim vinom. Zmerno podnebje in hladne noči omogočajo, da grozdje ohrani kislost in svežino. Grozdje obiramo od konca avgusta do sredine septembra.
 
									 
				 
				 
								
								 
				 
								
								 
								
								 
								
								 
					 
					 
					 
					 
								 
					 
					 
													 
													 
													 
										 
										 
										
 
					 
			 
					 
			 
					 
			 
					 
			 
					 
					 
			 
					 
					 
					 
			 
					 
			 
					 
			 
					